Új figyelmeztető táblák Gébárton

A Szövetség a nyári szezon előtt újabb figyelmeztető táblák kihelyezésével ügyel a tó partján pihenni, kikapcsolódni vágyókra!
Új információs táblák Gébárton

2015. január hónap elején a szövetség 5 db új információs táblát, valamint a napijegyek bedobásához 5 db új postaládát helyeztett el a tóparton. Cél: a horgásztársak még hatékonyabb tájékoztatása, valamint a vendéghorgászok jobb kiszolgálása.
Vigyázzunk rá!

Újabb 16 szemetes edényt helyeztünk ki Gébárton

Október elején a szövetség újabb 16 db szemetes edényt szerzett be Zalaegerszeg Megyei Jogú Város támogatásával. Az edényeket a VG. Kft. szakemberei telepítették le a Gébárti tó ságodi és andráshidai ágaiba. A fejlesztés bekerülési költsége 1 millió Ft.
Köszönjük az együttműködést!

Folytatjuk a szemetesek kihelyezését Gébárton

Újabb 16 szemetes edény kihelyezésére kerül sor hamarosan Gébárton. Az edények már megérkeztek a helyszínre. A telepítést a VG. Kft. végzi. A beszerzés és a munka összértéke mintegy 1m Ft.

Új horgászhelyek az andráshidai ágon

A szövetség a Gébárti tó partján megkezdte az új horgászhelyek kialakítását. Az adráshidai ág Ságod felöli oldalán mintegy 20 új hely készül, s a tervek szerint a partszakasz végig gépjárművel is hamarosan ismét megközelíthető lesz.

Szövetségi ház Gébárton

A szövetség a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületével kötött megállapodás alapján 2014. június 01-től hasznosítja és egyben fel is újítja a Gébárti tó partján álló faházat és gondozza a hozzá tartozó mintegy 3200 m2-es zöld területet. Első lépésként a polikarbonát terasztető elkészítésére került sor. Itt működik a Zala Megyei ÖKO Horgásziskola és tábor is. A ház kibérelhető, a zárt partszakasz kiváló horgászhely.

Horgásztábor

A szövetség 2014. június 23-27. között az ÖKO Horgásziskola program keretében nagy sikerű horgásztábort rendezett a Gábárti tó partján. A táborozáson 6 leány és 21 fiú vett részt szakemberek és pedagógusok irányításával. A tábor vezetője Komáromy Zsolt volt. Előadások, horgászat, horgászkészség összeállítás, falumúzeumi teszthorgászat és halászlé főzés is gazdagították a programot. Jövőre is HORGÁSZTÁBOR! Várunk minden érdeklődőt!

Ellenőrzés a Mura folyón

A szövetség murai ellenőrzési programot hajt végre a 2014. évben. Folyamatosan, nagy erőkkel ellenőrizzük a folyó magyarországi szakaszát és védjük természeti szépségeit. A képek egy áprilisi akció során készültek.
Megyei Gyermek és női horgászverseny - Csónakázó tó 2014. június 28

Megyei csapatverseny, Csónakázó tó 2014. 06. 14

Városnapi horgászverseny 2014. 05. 17

Dr. Fülöp Valter Főkapitány Úr temetése 2014. 05. 10.

Köszönjük Valter! Nyugodj Békében!


Zala Peca Megyei Egyéni Feederbajnokság

2014. április 19-én a zalaegerszegi Gébárti – víztározón rendezték a Zala Peca Megyei Egyéni Feederbajnokságot. A 4 órás verseny 14 fő részvételével zajlott, mely 52,7 kg összfogást eredményezett. A horogra 11 ponty és keszeg félék akadtak, törpeharcsa nem volt.
Eredmények:
I. hely Horváth Attila 8900 gramm
II. hely Domján Károly 7860 gramm
III. Somogyi Balázs 6420 gramm
IV. Zsoldos Helga 4380 gramm
V. Anda József 3590 gramm

Gratulálunk!

ÖKO horgászsuli

A Zala Megyei ÖKO Horgásziskola április 12-én tartotta a legutóbbi foglalkozását.
A gyermekek előadást hallgattak az állatvédelemről, szemetet szedtek, majd vidám horgászat következett.


Környezetvédelmi nap

2014.04.12-én a szövetség környezetvédelmi napot tartott Nagykanizsán és Zalaegerszegen. A vízpart rendbetétele mellett horgászhelyek kialakítására is sor került.

Murai "gémek" és a kisszerszámos halászat 2013.

A Mura vidék bejárása 2013.07.25. és 2013.09.13.
Új hulladéktárolók kihelyezése a Gébárti tó partján

A Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város támogatásával és a Városgazdálkodási Kft. szakmai közreműködésével folytatja az év elején megkezdett infrastruktúra fejlesztést a Gébárti tó partján. Ezúttal 16 db beton hulladéktároló edény kihelyezésére került sor. A fejlesztés értéke 1 millió Ft. A szövetség a jövő évben további edények kihelyezését tervezi, hogy a tó körül mind a horgászok, mind a kirándulók kulturált módon helyezhessék el a szemetet.

Megyei feeder kupa
Surd 2013. szeptember 28.

Mura kupa
Mota (Szlovénia) 2013. szeptember 21.

Egyesületi vezetők megyei találkozója
Újfalusi tó 2013. szeptember 8.

Megyei gyermek és női bajnokság
Gébárti víztározó 2013. augusztus 31.

Megyei csapat horgászverseny 2013. június 22. Csónakázó tó

Megyei egyéni horgászverseny 2013. május 26. Csónakázó tó

Városnapi horgászverseny 2013


63 résztvevővel zajlott a verseny. Az összfogás 50150 gramm volt.
I. helyezett: Kapitány Tamás 6990 gramm
Nyereménye: 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.
II. helyezett: Horváth István 5880 gramm
Nyereménye: 15.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.
III. helyezett: Pordán László 3370 gramm
Nyereménye: 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.

A legjobb gyermek versenyző Tompa Ádám lett 1860 grammos fogással.
Stárics Kristóf különdíjat kapott a verseny előkészítésében való részvételért!

Szemét szedés a Föld napja alkalmából a Gébárti-víztározón
Választmányi ülés 2013. április 06.

Áradás - 2013. április 01. - Zala, Gébárt
Megkezdődött a vízpart rendezése Gébárton
Tovább erősödött a szövetség

 

Harcsafogó verseny

     


Városnapi horgászversenyek

 


ÉRTESÍTÉS HALTELEPÍTÉSRŐL

 


Teszthorgászat GébártonHorgászok figyelmébe!Ülésezett a MOHOSZ Balatoni Bizottsága

Szövetségünket Makovecz Tamás elnök képviselte.
http://www.bbhsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1972:ulesezett-a-mohosz-balatoni-bizottsaga&catid=22&Itemid=374Környezetvédelmi nap

Murai tájékoztatóKépviseleti iroda nyílt Nagykanizsán

A Szövetség a Talentum Kontakt Kft. szakmai közreműködésével decemberben képviseleti irodát nyitott Nagykanizsán. Az iroda azért jött létre, hogy a nagykanizsai és a dél-zalai egyesületek kiszolgálása gyorsabb, az ügyintézés hatékonyabb és elérhetőbb legyen. A Szövetség Intéző Bizottsága az új képviseleti helyen tartotta 2014. évi első rendes ülését. Képek a megnyitóról és az ülésről.A jégen tartózkodás szabályai, téli sportokÚj hulladéktárolók a Gébárti tó partján!Megyei feeder bajnokság
eredményekEgyesületi vezetők megyei versenye
eredményekFolyamatos a zalavári halőrház környékének rendbetételeEgyesületi vezetők megyei versenyeMegyei feeder bajnokság, női és gyermek bajnokság!A zalavári halőrház ismét a szövetség tulajdonában van

A szövetség 2013. augusztus 01. napján ismét birtokba vette a Zalavár község külterületén /Kis- Balaton/ található 20,5 m2 alapterületű halőrházat. Az épület további hasznosításáról az ősz folyamán dönt az IB.
Gébárti horgászfórum 2013. július 28.

A zalaegerszegi Gébárti-tó partján tartotta első nyilvános fórumát a tavaly újjáalakult Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége. A 44 egyesületet és közel 8000 tagot számláló szövetség az érintettek véleményére volt kíváncsi, elsősorban a Gébárti-tó környezetével kapcsolatban.

A szövetség elnöksége mellett a terület önkormányzati képviselői, valamint a rendőrség és a Városgazdálkodási Kft. illetékesei vettek részt a szabadtéri megbeszélésen. A beszámolók között elhangzott, tervezik a tó körbejárhatóságának megvalósítását, valamint folytatódik a tavaly elkezdett intenzív haltelepítési program, mely során több mint 100 mázsa hal kerül idén a vízbe. A sikerek között szerepel a sok gondot okozó törpe harcsák lehalászása, a területen a veszélyes fák kivágása, az új fogási napló bevezetése, mely a becsületes horgászok érdekeit védi, mondta többek között Makovecz Tamás, a szövetség elnöke.

A tagok részéről számos felvetés érkezett, melyet a szövetség házon belül igyekszik orvosolni, illetve továbbítja a kéréseket, észrevételeket az illetékesek felé. A kompetencia a tulajdonos zalaegerszegi önkormányzat, a környezetet gondozó Városgazdálkodási Kft, halászati kérdésekben a szövetség, egyéb ügyekben a rendőrség között oszlik meg. A panaszok között elhangzott a nappali jegyek kedvezőtlen idő intervalluma, a kifogható halakkal kapcsolatos méret meghatározás, a tó nehéz megközelíthetősége, lékhorgászati problémák, a gyermek horgászokra vonatkozó korlátok. Valamint az illegális fürdőzők és kutyafürdetők jelenléte, a környékbeli rendezvényekkel járó nagy zaj.
Riport az új halgazdálkodási törvényről
MR1- Kossuth Rádió 180 perc - 2013. július 5.

MR1 – Kossuth Rádió a 180 perc műsorában elhangzott riport:
Akár nagyobb fogásokat, több halat ígér a horgászok számára a júniusban elfogadott halgazdálkodási törvény, amely a halászokat megpróbálja visszaszorítani.
Riporter (Gyarmati Péter)
Az ésszerű halgazdálkodás a horgászok és a halászok közös érdeke. A június 10-én elfogadott halgazdálkodási törvény kimondja, hogy Magyarország halállománya, nemzeti kincs, melyet védeni kell, természetes megújulását elősegíteni, hasznosítását pedig a fenntarthatóság szempontjai szerint kell tervezni és megvalósítani. A törvény szeptembertől hatályos és fontos szereppel ruházza fel a horgászokat.
Dr Szűcs Lajos, országgyűlési képviselő a törvény kidolgozó munkacsoport FIDESZ-es tagja.
Dr. Szűcs Lajos
A természetes vizeknek a kezelő jogát, főszabályként horgászszervezetek kaphatják meg.
Riporter
Ez mit jelent?
Dr. Szűcs Lajos
Hogyha horgászkezelésbe adjuk ezeket a vizeket, azt a lehetőséget is megmondjuk nekik, hogyha ők azt mondják, hogy azon a vízterületen nincs szükség kereskedelmi célú halászatra, akkor azt is megtilthassák, de természetesen, arra is van lehetőség - és akkor gondoljon itt, például a Balatonra, a tájidegen busaállomány elszaporodására- azt a horgászok nem fogják, tudják megoldani, Oda igen is halász módszerekkel kell oda menni. Azt mondhatjuk, hogy az eddigi halász-horgász ellentét helyébe egy olyan állapot kerülhet ezzel a törvénnyel, amivel a tisztességes halászokat és a tisztességes horgászokat próbáljuk megvédeni.
Riporter
Az új halgazdálkodási törvény megtiltja bizonyos horgászati és halászati eszközök használatát és óvja a halak ívási és vermelési helyeit. Már idén az őszi és téli időszakban is.
Dr. Szűcs Lajos
A téli időszakban a halak elvermelnek. Összeverődnek egy nagy csapatba, általában a mélyebb vizekben. Nyilván a mai technikai eszközök mellett ezeknek a megtalálása nem egy komoly feladat és ezekre a helyekre leállított hálókkal pedig olyan mérhetetlen pusztítást lehet okozni a halakban, aminek a megvédése mindenképpen fontos. Kevés a természetes vizeknek halállománya. Ebben nyilván nagyon sok felelőssége van a horgászoknak meg a halászoknak, vagy gondoljuk azokra a vízgazdálkodási esetekre, amikor a nagy vizeket úgy engedték le, hogy az ívó állomány tönkrement, vagy például invazív fajoknak elterjedése, madarakat is mondjunk a kormoránok a problémája. Ez mind-mind együtt hozta azt, hogy a magyar természetes vizekben kevés a halállomány.
Riporter
Most a kormoránokkal nagyon nem lehet ugye mit kezdeni. Azok védett madarak.
Dr. Szűcs Lajos
Hát remélem, hogy ebben is egy új szemlélet fog kialakulni, mert a kormoránoknak a halpusztítását olyan 2 ezer tonna/évre becsülik. Nem vagyunk kormorán ellenesek, viszont én azt hiszem, hogy ebben egyébként EU-s meg magyar környezetvédelmi szabályoknak a megváltoztatására is sort kell keríteni.
Riporter
És nincs túl sok horgász?
Dr. Szűcs Lajos
Azt mondják, hogy körülbelül 400 ezer ember horgászik Magyarországon. Nagyon örülnék neki, hogyha egy pár éven belül azt mondaná valaki, hogy kevés a természetes víz, mert túlságosan sok horgász van. Higgye el, hogy vannak még ötleteink és nagy sok megoldást tudnánk erre a problémára találni. Azzal, hogy a horgász szervezetek kapják majd meg a vizek kezelői jogát. A hal őrzéssel is jórészt nekik kell majd foglalkozniuk és ez jelentős változás az eddigiekhez képest. Én azt hiszem, hogy a következő időszakban a magyar természetes vizek halbősége visszaáll, egyébként nemcsak a horgászok fognak ennek örülni, hanem a magyar gazdaság, nemzetgazdaság is mert bizony a turizmus fellendülésében akár plusz eredményeket hozhat az ország részére.
Megyei csapat horgászverseny 2013. június 22. Csónakázó tó - eredmények, statisztikák
Az állattartási szabályokról
Megyei Horgász Csapatbajnokság -
versenykiírás, nevezési lap
Megyei egyéni horgászbajnokság - eredmények, statisztikák

Vasutas HE háziverseny 2013. 05. 26.

Az egyesület versenyén 26 fő indult.
Első helyezett: Danajka József 3, 66 kg - vegyes keszeg.
Díja: arany érem, oklevél, 330-as pontyozó horgászbot.
Második helyezett: Czigány Ferenc 2,61 kg - vegyes keszeg.
Díja: ezüst érem , oklevél, 40-es horgászorsó.
Harmadik helyezett: Tóth Ferenc 2,32 kg - vegyes keszeg.
Díja: bronz érem , oklevél, 1db 3,00 m horgászbot.
Városnapi horgászverseny 2013

63 résztvevővel zajlott a verseny. Az összfogás 50150 gramm volt.
I. helyezett: Kapitány Tamás 6990 gramm
Nyereménye: 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.
II. helyezett: Horváth István 5880 gramm
Nyereménye: 15.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.
III. helyezett: Pordán László 3370 gramm
Nyereménye: 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány és kupa.

A legjobb gyermek versenyző Tompa Ádám lett 1860 grammos fogással.
Stárics Kristóf különdíjat kapott a verseny előkészítésében való részvételért!
Májusi harcsa a Csótóból

Horváth László a Nk. Szúnyog HE tagja 2013. május 04-én 19,30 perckor a Csónakázó tó sziget déli oldalán pergetve fogta ezt a bajszost. A harcsa súlya: 17,50 kg, hossza: 132 cm. A felszerelés: pergető bot, 8-as! fonott zsinór és 5-ös wobbler. A hal 30 perces fárasztás után került partra. (Bicsák József halőr segítségét köszönjük.)
Megyei egyéni horgászbajnokság - Versenykiírás, nevezési lap
Városnapi Horgászverseny,
Gébárti- víztározó 2013. május 20.
Felhívás!

Kedves Horgásztársak!

Hetyéssy Pál kiváló pisztránghorgász barátunk 5 ezer Ft értékű horgászutalványt ajánlott fel annak a horgásztársunknak, aki a Zala folyóból pisztrángivadékot fog ki és azt hitelt érdemlően dokumentálja. A dokumentációnak tartalmaznia kell a Zala folyóban leívott és növekedett 5 -10 cm- es sebes pisztráng közeli fényképét, a kifogás idejét, a hal méreteit. Mindezt a hivatásos halőrnek is igazolnia kell aláírásával. A felajánlott utalványok a Kukac Horgászboltban válthatók be Zalaegerszegen.


Jó fogást kívánunk!

Értesítés haltelepítésről

A Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége értesíti a horgásztársakat, hogy 2013. március 22-én és március 24-én haltelepítést végez.
2013. március 22-én (péntek)

a Mura folyóba II. nyaras kecsege (kb. 1600 db),

2013. március 24-én (vasárnap)

a nagykanizsai Csónakázó tóba 2500 kg III. nyaras ponty,

1000 db I. nyaras süllő,

március 24-én a Gébárti-víztározóba :

2000 kg III. nyaras ponty

2000 db I. nyaras süllő

kerül betelepítésre.
Az Intéző Bizottság a telepítés után horgászati tilalmat nem rendel el.

Átmeneti megoldás a balatoni csónakok, kis vízíjárművek helyzetére!

A balatoni "nyilvántartásba vételre nem kötelezett vízíjárművek" elhelyezése kérdésében a Magyar Országos Horgász Szövetség a jelentkező gondok részletes kifejtésével megkereste a kormányzati szerveket és Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek írt levelet.
A 2000. évi CXII. sz. Balatonnal foglalkozó törvény kimondta, hogy ilyen vízíjárműveket csak kiépített kikötőkben lehet tárolni. Ennek végrehajtása, a tavaly hatályba lépő rendelkezések és a Hajózási Szabályzat alapján megkezdődött, amikor a vízíjárművek tulajdonosait figyelmeztették a szabályok betartására és a lehetséges bírságolási következményekre.
A tó körül ma még kis számban találhatók ilyen típusú hajók, csónakok számára alkalmas kikötők. A horgászszervezetek és mások is az ilyen típusú kikötők létesítési szándéka során sok, jelenleg megoldhatatlannak látszó gondba ütköznek, és a kikötői helyek létesítése is jelentős anyagi forrás igényt feltételez.
A csónak, kis vitorlás és egyéb vízíjármű tulajdonosok lehetetlen helyzetbe kerültek. Már nem tarthatják vízíjárművüket ott ahol évtizedekig tartották, viszont az üdülőövezetük térségében nem található olyan kikötő ahol azt elhelyezhetnék. Mindezek ismeretében több civilszervezet akciókat is kilátásba helyezett a kialakult helyzet elleni tiltakozásul, illetve önkormányzatok is jelezték a gondot az állam felé.
Most kedvező, friss hír érkezett.
A MOHOSZ beadványával foglalkoztak a kormányzati szervek és arra döntésre jutottak, hogy egyelőre nem járnak el a hatóságok, a csónakkikötési lehetőségek hiányában, a partközelben tárolt vízíjárművek tulajdonosai ellen. A megoldást viszont belátható időn belül mindenképpen keresni kell, mivel a nádasok és a tó természetvédelmi értékeinek védelme, a turizmus szempontjai alapján is a ma még korlátok nélküli vízíjármű, csónakelhelyezést rendezni szükséges.


Feljegyzés a Mura-vidéki Horgászegyesületek Fórumáról 2013. március 04. Letenye
A tiszta és rendezett tópartért

A nagykanizsai horgászegyesületek 2013. március 02-án (szombaton) 08,00-tól 12,00-ig környezetrendezési és takarítási akciót szerveznek a Csótón horgászók számára. Kérjük a horgászokat, hogy részvételükkel segítsék a Tiszta Rendezett Tópartért akciót.
Gyülekező: az erdő felöli oldalon 07,30-kor (zöld tábor alatt) A résztvevő horgászok a 2013. évi Fogási naplót hozzák magukkal!

Németh László

HEZMSZ. Felügyelő biz. elnöke


Kezdődik a munka

Tájékoztatjuk a Gébárti-tó ingatlanával (Zalaegerszeg 0737/79 hrsz.) szomszédos területek telektulajdonosait és használóit, hogy a ZMJV Önkormányzata megkezdi a tavat körülvevő önkormányzati, kitűzött területek rendbetételét, tisztítását, cserje- és bozótirtását. A munkálatokkal kapcsolatban a ZMJV Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán a 92/502-130-as és 92/502-178-as telefonszámokon, vagy ügyfélfogadási időben személyesen a 2. em. 215-216-os irodában bővebb felvilágosítás kérhető.

(Forrás: Zalaegerszeg újság)


Előnevelt ponty telepítés

2012 június elején 32.000 db előnevelt ponty került a zalai vizekbe,
ebből 20.000 db a nagykanizsai Csónakázó tóba, 12.000 db pedig a Mura folyóba

Előadás

A Naprakész Non-profit Könyvelő és Szolgáltató Egyesület - a Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége szervezésében, - 2011. november 19-én a zalaegerszegi Erzsébet Fogadóban a tartotta meg a „Civil szervezetek számvitele-gazdálkodása” és „Az új civil törvény várható hatásai” című tájékoztató és figyelemfelhívó előadását.

Az rendezvényen mindössze 9( ! ) horgászegyesület képviseltette magát a 40-ből, annak ellenére, hogy a szervezést végző Horgászszövetség valamennyi tagegyesületet időben értesítette.

Az előadáson részt vett valamennyi egyesületi vezető nagyon hasznosnak és értékesnek tartotta az elhangzottakat, melyek ismeretében könnyebben eligazodhatnak a jelenlegi szabályozás és a várható törvényi változás által támasztott követelmények rendszerében is.

Az előadást jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zárta melyen megvitatásra kerültek az aktuális problémák és a résztvevők tapasztalatai is.Állomány felmérés a Zalán

2011. október 27-én csütörtökön a Nemzeti Biodiverzitás-monitorozó Rendszer keretében, két ponton, Zalacsébnél és Kemendollárnál történt meg a Zala folyó halállományának felmérésre. A felmérést egy hordozható elektromos kishalász készülékkel, az Országos Limnólógia Intézet megbízásából Dr. Erős Tibor és két munkatársa hajtotta végre.

Ígéretük szerint a kiértékelt eredményekről a későbbiekben tájékoztatják szövetségünket.

Néhány kép a felmérésről:


Harcsarekorder a Gébárti-tavon

2011. szeptember 17-én 16 óra 45 perckor Szénási Magdolna, a Zalaegerszegi Horgász Egyesület tagja, a Gébárti camping területén egy 172 cm-es, 44 kg-os szürkeharcsát zsákmányolt. A halat pontyozó bottal, mely 50-es főzsinórból, 20-as fonott előkéből, 2-es horogból álló fenekező szerelékkel volt ellátva, bojlival akasztotta meg. 25 perces fárasztás után Simon Attila és Csondor Csaba horgásztársak segítségével sikerült partra húzni.

Bár a tóból került már ki ennél nagyobb harcsa is, a közelmúltban ez a legnagyobb, ismertté vált fogás.

A képeket Molnár Imre halőr készítette

Mura Kupa

Lezajlott „Mura Kupa” nemzetközi horgászverseny, mely a 2011-es évben Magyarországon került megrendezésre. A meghívásos versenyt, - melyen a „Mura összeköt bennünket” című megállapodást aláíró horvát, magyar és szlovén horgászegyesületek vehettek részt - a Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége védnöksége mellett a Szepetneki Horgász Egyesület rendezte meg 2011. szeptember 10-én reggel 7 órától a szepetneki horgásztavon.A verseny eredményei:

Szektor Össz.
Helyezés Csapat neve A B C H.szám
1. Šrd „KARAS„ Peklenica 2 1 4 7
2. Šrd „RIBICA„ Turčišće 3 9 7 19
3. Šrd „STARA MURA „ Miklavec 11 8 1 20
4. Šrd „OSTRIŽ„ Novakovec 1 17 3 21
5. Šrd „MURA„ Mursko Središće 12 10 2 24
6. Šrd „ČIKOV„ Sveti Martin na Muri 9 7 9 25
7. Molnári HE 12 2 11 25
8. Ribiška družina Ljutomer 5 3 21 29
9. Ribiška družina Radgona 10 5 14 29
10. Kerka HE Kerkaszentkirály 15 4 11 30
11. Lovászi Bányász HE 7 16 10 33
12. Šrd „BJELKA" Domašinec 6 14 13 33
13. Šrd „VERK" Križovec 4 13 21 38
14. Zveza ribiških družin Pomurja 17 21 5 43
15. Szepetneki HE 16 21 6 43
16. Šrd „MURA„  Dekanovec 8 15 21 44
17. Šrd „ ŠARAN „ Podturen 17 6 21 44
18. Ribiška družina Lendava 12 12 21 45
19. Társult Önkorm. Bázakerettye 21 21 8 50
20. Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége 21 11 21 53
21. Letenyei Sport HE 21 21 21 53

Egyesületi vezetők megyei találkozója

2011. szeptember 3-án rendeztük meg a megyében működő, szövetségünkhöz tartozó horgászegyesületek vezetőinek a találkozóját, a Haladás HE pusztaszentlászlói taván.

Az évenként mindig más egyesület által fogadott rendezvény az idén érte el 20. évét. A találkozóhoz tartozó horgászversenyen ezúttal 22 egyesület képviselői vettek részt, 3 fős csapatokkal. A mérlegelés alapján a következő eredmények születtek:


Első helyezett: Zalatej Horgász Egyesület ZalaegerszegMásodik helyezett: Thúry Horgász Egyesület NagykanizsaHarmadik helyezett: Zalaegerszegi Horgász Egyesület ZalaegerszegA legszebb halat Szente László (Zalaegerszegi Horgász Egyesület) fogta
A találkozóról és a versenyről további fényképek a képek menüpont alatt találhatók


A teljes eredménylista:


Helyezés Csapat neve Fogott súly Kg
1. Zalatej HE Zalaegerszeg 8,74
2. Thúry HE Nagykanizsa 2,92
3. Zalaegerszegi HE 2,88
4. Murakeresztúri HE 2,70
5. Balatongyöröki HE 1,88
6. Zrínyi HE Nagykanizsa 1,84
7. Pókaszepetki HE 1,84
8. Zalaszentgróti HE 1,32
9. Lovászi Bányász HE 1,30
10. Baki HE 1,24
11. Vasutas HE Nagykanizsa 1,04
12. Belezna HE 1,00
13. Zalalövői Borostyán HE 0,90
14. Surdi Sport HE 0,88
15. Hullám HE Zalaegerszeg 0,74
16. Herman Ottó HE Nagykanizsa 0,66
17. Kőolaipari Dolgozók HE Nagykanizsa 0,66
18. Hunyadi HE Zalaegerszeg 0,54
19. Haladás HE 0,48
20. Aranyhal HE Letenye -
21. Társult Önkorm. HE Bázakerettye -
*

Harcsafogás Nagykanizsán


2011. július 23-án 22 órakor a Nagykanizsai Csónakázó tavon nem mindennapi harcsapéldány került horogra. A 40,5 kg-os, 178 cm hosszúságú halat  fél órás fárasztás után emelte ki Felső Lajos horgász. Az alábbi képekre kattintva nagyobb méretben is látható a hal és kifogója.
A 2011. július 16-án, Nagykanizsán megrendezett Megyei Halfogó Csapatbajnokság első 10 helyzettje a következő volt:

1.
Szúnyog HE Nagykanizsa
2.
Zalaegerszegi HE
3.
Nagykanizsai Izzó HE
4.
Molnári HE
5.
Zalaszentgróti HE
6.
Zrínyi HE Nagykanizsa
7.
Kőolajipari Dolg. HE Nagykanizsa
8.
Hunyadi HE Zalaegerszeg
9.
Vasutas HE Nagykanizsa
10.
Baki HE

Telepítés

A Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége 2011. november 18-án 200kg kétnyaras kecsegét telepített a Mura folyó letenyei szakaszán. Az alábbiakban néhány kép látható a telepítésről:


A Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége 2011. október 29-én compó telepítést hajtott végre a Nagykanizsai Csónakázó tavon, és a Zalaegerszegi Gébárti tározón.

200-200 kg vegyes korú, 15-30cm méretű compó került az említett horgászvizekbe.

Az előírt éves halgazdálkodási terveknek megfelelően, ezzel egy időben, mindkét tóba kihelyeztünk 1000-1000db egynyaras süllőt is.

A telepítés után nincsen elrendelt tilalom, a méretkorlátozás betartásával (compó 25 cm) a halak már foghatók.Pontytelepítés Nagykanizsán

2011. szeptember 26-án pontytelepítést végeztünk a Nagykanizsai Csónakázó tavon. A tóba 16 mázsa méretes ponty került. A kíméleti idő lejárt  október elsején, a halak már foghatók. Terveink szerint az idén mégegy alkalommal, a fagyok beállta előtt kerül sor telepítésre.

2011. április 28-án csuka ivadékot telepítettünk a megye több vizébe.

Az alábbi képek a Gébárti-tóba történő telepítéskor készültek, ahova kb. 6000 db csukaivadék került.


Pontytelepítést végeztünk a Nagykanizsai Csónakázó Tavon és Zalaegerszegen, a Gébárti-tavon 2011. június 16-án .

2011. március 29-én pontyot telepítettünk Nagykanizsán és Zalaegerszegen. A Csónakázó-tóba 23 mázsa, a Gébárti-tóba 17 mázsa ponty került, a Zalába pedig 6 mázsa. A telepítés utáni tilalom április 2-án (szombaton) délben lejárt, a halak már foghatók.

Lezajlott az április másodikára meghirdetett horgász környezetvédelmi nap, vagyis vízpart takarítás a Gébárti-tónál.

Annak ellenére, hogy a program sok helyen ismertetésre került, a nem kevés létszámú zalaegerszegi horgászok köréből nagyon kevesen, nem egészen tizen érkeztek a megjelölt időre. Pedig bizonyára jóval többen hallottak az eseményről, hiszen az aznap délig tartó tilalomról is szinte mindenki tudott. Ettől függetlenül a szemétszedés megtörtént, így a déltől érkező többi horgászt tiszta vízpart várja. Abban már csak reménykedni lehet, hogy akik a takarításban nem vettek részt, legalább a tisztaság megóvásában tevőleges részt vállalnak, és nem fogad bennünket néhány nap múlva ismét a szétszórt csalis edények, etetőanyagos zacskók, sörösdobozok és egyéb szemét tömege...

2011. március 16-án 7, 5 mázsa balatoni dévérkeszeget telepítettünk a Nagykanizsai Csónakázó-tóba. A telepítés után nincsen külön tilalom (csak a ponty telepítés utáni), az egyéb rendelkezések betartásával a halak már foghatók.

2011. március 10-én horgászvizsga a szövetség irodájában.

Utána minden páros hét csütörtökön, előzetes egyeztetés után.
Jelentkezni a 92/ 313-396-os telefonon, vagy személyesen lehet.

2010. augusztus 28-án MIHÁLDON került megrendezésre a Horgászvezetők Megyei Versenye

A meglehetősen rossz időjárás, egész napos szakadó eső ellenére a találkozó jó hangulatban, sikeresen zárult. A régóta, minden évben sorrakerülő versenyen, ami inkább talán találkozónak nevezhető, azok az egyesületi vezetők vesznek részt, akik év közben horgászás helyett jobbára az egyesületük ügyeit intézik. Ezen a találkozón, amit minden évben más-más vízen rendeznek meg, övék a főszerep, itt megmutathatják, a gyakorlati halfogáshoz mennyire értenek. Mindemellett itt lehetőség nyílik a többi egyesület vezetőivel, újabb vizekkel való ismerkedésre, tapasztalatok kicserélésére.

2010. június 19-én rendeztük a megyében működő horgászegyesületek szokásos évi Halfogó Csapatversenyét.

A találkozóra ezúttal Zalaszentgróton került sor. Sajnos a jelentkezési határidőket néhány egyesület még mindig nem veszi figyelembe, ez pedig nagyon megnehezíti az előkészítést, sőt előfordulhat, hogy emiatt akár le is maradnak néhányan a versenyről.

A 2010-es megyei verseny "dobogósai":

I. Szúnyog HE Nagykanizsa
II. Zalaszentgróti HE
III. Zalaegerszegi HE

   


Telepítések 2010-ben

Október 11-én Somogycsicsóról hozták a telepítésre szánt pontyokat a Gébárti-tóba, illetve a Nagykanizsai Csónakázó Tóba. A telepített mennyiség arányban állt az adott tavakra vonatkozó jegybevétel nagyságával, így Gébártra 18 mázsa, Nagykanizsára pedig (ahol nagyobb a területi-jegy ára és az eladott mennyiség is) 32 mázsa hal került.
Tavasszal majd találkozunk...
2010. október 18-án a Zala több szakaszára összesen 200 kg pisztrángot telepítettünk.
2010. október 25-én a Nagykanizsai Csónakázó Tóba és a Gébárti-tóba 1500 darab-1500 darab egynyaras (10-15 cm-es) előnevelt süllőt telepítettünk.
Már csak nőniük kell...
2010. november 10-én a Gébárti-tóba 1000 kg balatoni dévérkeszeg került.